Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Schootsestraat 131 in Eindhoven 5616 RC

Schootsestraat 131

5616 RC Eindhoven
Vraagprijs € 150.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Op een zeer centrale locatie in stadsdeel Strijp is dit tweekamer appartement met twee parkeerplaatsen gelegen. Het appartement is voorzien van een lichte woonkamer, een open keuken, één slaapkamer, een moderne en ruime badkamer, twee parkeerplaatsen in de afgesloten parkeerkelder en een gezamenlijke dakterras. Het jonge en kleinschalige appartementencomplex is op loopafstand van het levendige...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 2011 Woonoppervlakte 53 m² Aantal kamers 2
Lees meer

De verkoper(s) en vrienden aan het woord

Wat maakt Schootsestraat 131 zo speciaal? De verkoper(s), vrienden, familie en kennissen delen hun foto's, ervaringen en kenmerken zodat jij een persoonlijker beeld krijgt van het huis en de omgeving.
Sfeervolle wijk en gezellig complex met veel winkels eetgelegenheden en een park dichtbij.
Ook het nieuwe Strijp is om de hoek met de welbekende feelgoodmarkt

- De bewoner

Profielplaatje van De bewoner

Veel opbergruimte

1
Profiel plaatje

Energiezuinig

1
Profiel plaatje

Fijne lichtinval

1
Profiel plaatje

Omschrijving

Op een zeer centrale locatie in stadsdeel Strijp is dit tweekamer appartement met twee parkeerplaatsen gelegen. Het appartement is voorzien van een lichte woonkamer, een open keuken, één slaapkamer, een moderne en ruime badkamer, twee parkeerplaatsen in de afgesloten parkeerkelder en een gezamenlijke dakterras. Het jonge en kleinschalige appartementencomplex is op loopafstand van het levendige Trudoplein en op een steenworp afstand gelegen van het stadscentrum van Eindhoven. Een perfecte ligging met alle voorzieningen in de directe nabijheid zoals winkels, horeca, NS-station en uitvalswegen.

Dit appartement wordt u aangeboden met het recht van erfpacht. De maandelijks fiscaal aftrekbare canon bedraagt circa € 253,13.


Indeling begane grond:
Via de centrale entree met een videofooninstallatie en de brievenbussen is het appartement op de derde woonlaag bereikbaar. De centrale hal geeft toegang tot de lift en het trappenhuis naar de appartementen en de parkeerkelder.


Indeling appartement (3e woonlaag):
Vanuit de lift/trappenhuis is via de galerij toegang tot het appartement. De enorm lange hal is voorzien van een laminaatvloer en deels behangen en deels geschilderde wandafwerking. Vanuit de hal is er toegang tot het toilet en de woonkamer.
De geheel betegelde en moderne toiletruimte is voorzien van zwevend toilet.
De woonkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en schuurwerk wandafwerking. Daarnaast geniet de woonkamer veel lichtinval door de raampartij en de elektrisch bedienbare lichtkoepel in het dak.
De keuken staat in open verbinding met de woonkamer en heeft een keukeninrichting in hoekopstelling. De keukeninrichting is uitgerust met een composieten aanrechtblad, een koelkast, een 4-pits gaskookplaat, combi-oven, een afzuigkap en een vaatwasser. Vanuit de keuken is de provisieruimte bereikbaar met opstelplaats van de CV-combiketel (merk Remeha HR, bouwjaar 2011).
De slaapkamer grenst aan de woonkamer en is voorzien van een laminaatvloer en schuurwerk wandafwerking. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar.
De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een douche, een wastafel en een designradiator.
Het appartement is geheel voorzien van vloerverwarming.

Parkeerkelder:
Het appartement beschikt over twee parkeerplaatsen in de afgesloten parkeerkelder.

Bijzonderheden:
- Het gehele appartement is voorzien van isolerende beglazing, dak-, muur- en vloerisolatie;
- Het appartement is voorzien van vloerverwarming in de woonkamer en de slaapkamer;
- De meterkast is voorzien van 6 groepen en beveiligd middels 2 aardlekschakelaars;
- De maandelijkse servicekosten bedragen ca. €189,92.
- De Schootsetraat is gelegen in het stadsdeel Strijp, bij het Sint Trudoplein. Stadsdeel Strijp kenmerkt zich door de veelal mooie vooroorlogse bebouwing en de invloeden van Philips. De ligging is zeer centraal; het stadscentrum (via de Strijpsestraat en de Willemstraat ca. 10 minuten fietsen) de ring als de A2 (2 minuten met de auto) zijn eenvoudig te bereiken. Alle voorzieningen, zoals winkels (o.a. Hema, Blokker. Albert Heijn, Lidl), scholen, diverse eetgelegenheden, cafés, zeer populaire Italiaans ijssalon en recreatievoorzieningen bevinden zich in de directe omgeving.

Wat is erfpacht?

Bij erfpacht zijn het bezit van de bebouwing en van de grond waarop het gebouw staat gescheiden. Bij erfpacht ben je alleen eigenaar van bijvoorbeeld het huis of appartement. De grond waarop dat staat of wordt gebouwd is niet jouw eigendom. Bij erfpacht heb je de grond in bruikleen. Daarover betaal je ieder jaar maandelijks een bepaald vastgesteld bedrag, de zogenaamde canon.

Erfpacht is een zakelijk recht. Het is een vorm van pacht waarbij de overeenkomst niet wordt beëindigd als de verpachter bijvoorbeeld sterft of de grond verkoopt. Jij als erfpachthouder hebt daardoor in economische zin een rechtspositie die nagenoeg gelijk is aan die van de grondeigenaar. Je hebt dus ook het recht op de grond te bouwen en de bebouwing samen met het erfpachtrecht te verkopen. Wel moet de bebouwing zoals altijd aan de normale wettelijke regelgeving en normen voldoen.

Voor de erfpacht betaal je als erfpachter aan de grondeigenaar maandelijks de zogenaamde canon. Deze canon wordt berekend over de waarde van de grond, zoals die wordt vastgesteld door een onafhankelijk, erkend taxateur. Je vind die waarde terug in de koopovereenkomst. Het canonpercentage staat vast voor 30 jaar.

De grondwaarde, waarover de canon wordt berekend, wordt elk jaar geïndexeerd. Dit percentage wordt vastgesteld op basis van het inflatiecijfer, dat in Nederland door het CBS wordt vastgesteld.
De canon is in de huidige regelgeving, net als de hypotheekrente, fiscaal aftrekbaar.
Na 10 jaar heb je de mogelijkheid de grond met een boete terug te kopen. Na 30 jaar kun je de grond kopen voor de geïndexeerde waarde. Dit is iets anders dan de reële waarde. Is de grondprijs in die 30 jaar harder gestegen dan de inflatie, dan heb je als erfpachter bij aankoop van de grond dus extra voordeel. Je koopt de grond immers voor de totale geïndexeerde waarde tot op dat moment niet voor de werkelijke waarde. Echter, je wordt nooit gedwongen de grond te kopen. Je hebt wel het recht tot koop.

Na 30 jaar wordt de canon opnieuw berekend. Het canonpercentage is gekoppeld aan de reële rente met een opslag.


De eigenaar van deze woning heeft ons opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop, hetgeen voor u uiteraard geen enkele financiële consequentie inhoudt. Geheel vrijblijvend informeren wij u uitvoerig over de woning, maar ook over de financieringsmogelijkheden en over de mogelijkheden van de verkoop van uw eigen woning. Uiteraard is het aan te bevelen deskundige bijstand van een NVM-makelaar te vragen. Wij helpen u graag bij uw keuze voor een eigen makelaar die uw belangen als koper optimaal zal behartigen.

Het verkopen van een woning is voor de verkoper een spannende en aangrijpende gebeurtenis. Wij stellen het dan ook zeer op prijs om binnen enkele dagen van u een reactie te mogen ontvangen, zodat wij de verkoper over uw bevindingen en beleving kunnen informeren.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, binnen 6 weken na de totstandkoming van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen c.q. een waarborgsom te storten ter hoogte van 10% van de koopsom. Verkoper beroept zich te allen tijde op de schriftelijkheidsvereiste bij verkoop van zijn woning.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De brochure is samengesteld om u een indruk te geven van het object. De informatie die opgenomen is in deze brochure is afkomstig van de verkoper en/of derden. Hoewel wij bij het samenstellen van de brochure zorgvuldig te werk gaan, kunnen geen rechten worden ontleend aan onjuistheden etc. Deze informatie moet in combinatie met een bezichtiging van de woning worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Ook wanneer er een mondelinge overeenstemming is bereikt met een professionele partij, wordt vastgehouden aan het schriftelijkheidsvereiste.


Parkeerplaatsen zijn nummer 20 en 24

Huidige eigenaar aan het woord

Sfeervolle wijk en gezellig complex met veel winkels eetgelegenheden en een park dichtbij.
Ook het nieuwe Strijp is om de hoek met de welbekende feelgoodmarkt

- De bewoner

Profielplaatje van De bewoner
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 150.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement galerijflat Subtype woning Flat(woning) permanent Bouwjaar 2011 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 53 m² Externe bergruimte 28 m² Inhoud 190 m³ Aantal kamers 2 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Gelegen op 3e woonlaag Dakterras Ja Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha HR (Gas Combiketel uit 2011, Eigendom) Buitenruimte Tuin Zonneterras Hoofdtuin Zonneterras Oppervlakte hoofdtuin 14 m² (0.02 m bij 0.02 m) Ligging hoofdtuin Noord Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Garage Parkeerkelder Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren Dak Soort dak Plat dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Bijdrage VVE p/m € 189,92 Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Rolluiken, Buitenzonwering, Lift, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Strijp Sectie C Perceelnummer 5351 Index 16 Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht Lasten € 3.038,- per jaar met optie tot afkopen

Kenmerken toegevoegd door verkoper, vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun unieke kenmerken die de Schootsestraat 131 het beste omschrijven.

Veel opbergruimte

1
Profiel plaatje

Energiezuinig

1
Profiel plaatje

Fijne lichtinval

1
Profiel plaatje

Vrij uitzicht

1
Profiel plaatje

Dichtbij OV

1
Profiel plaatje

Voldoende parkeergelegenheid

1
Profiel plaatje

Kindvriendelijke buurt

1
Profiel plaatje

Groene omgeving

1
Profiel plaatje

Gezellige buren

1
Profiel plaatje

Zonnige tuin

1
Profiel plaatje

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.